powered by Energiewacht

Nieuws

EVS | Gepubliceerd op 30 april 2015, 11:38

DZOH ontvangt cheque Energiewacht voor gratis energiescan

De Emmer amateurvoetbalvereniging DZOH (Drentse Zuid Oost Hoek) ontving op woensdag 29 april uit handen van Hindrik Aalders, Commercieel Directeur van Energiewacht, een cheque voor een gratis energiescan. Daarmee is DZOH een van de tien gelukkige winnaars van de introductieactie van het nieuwste Energiewacht-initiatief: Energie voor Sporters.

Met Energie voor Sporters, dat op 17 maart 2015 officieel werd gelanceerd tijdens het drukbezochte symposium ‘Sport en Duurzaamheid 2.0’ in de JenS Vesting van FC Emmen, helpt Energiewacht sportverenigingen met het verlagen van de energierekening. Rinze Savenije, voorzitter van DZOH, waardeert het initiatief zeer: “Energiewacht voelt zich niet alleen sociaalmaatschappelijk verantwoordelijk, maar laat zien er ook daadwerkelijk iets mee te doen. Het verloten van gratis energiescans vind ik een fantastische vorm van sponsoring.”

DZOH sleepte de prijs in de wacht met een uitgebreide beschrijving van de initiatieven op het gebied van duurzame bouw en energiebesparende maatregelen die de club al sinds 2001 heeft ondernomen. Ruud Room en Rinze Savenije van DZOH eindigden hun winnende betoog met de woorden: “Het totale energieverbruik is fors te noemen. Wij realiseren ons dat er nog veel meer te doen valt om het energieverbruik terug te dringen. Met de gewonnen energiescan kunnen de puntjes op de i worden gezet.”

??????????Net als vele andere sportverenigingen krijgt DZOH binnenkort alle gebouwen in eigendom van de gemeente. Savenije: “Daarmee worden we ook verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. Met ‘DZOH op weg naar 2020!’ hebben wij onze ambities op het gebied van duurzaamheid uitgesproken. De energiescan kan ons helpen bij het maken van de juiste keuzes bij onderhoud in eigen beheer en eventuele investeringen in de installaties en de gebouwen. Zodra we het beeld compleet hebben, willen we ook kijken naar de mogelijkheden om zelf energie op te wekken.”

De overige negen winnaars van de scan, die door Invent B.V. zal worden uitgevoerd, zijn voetbalverenigingen Drenthina, Valthermond, SVBO, Erica sc, Borger, VV Titan, CEC en VV Zwartemeer en hockeyclub MHC Emmen.

Op de foto van links naar rechts:

Wim Beekman (Directeur FC Emmen), Ruud Room (Oud-bestuurslid / energie-coördinator DZOH), Hindrik Aalders (Commercieel Directeur Energiewacht) en Rinze Savenije (Voorzitter DZOH).

 

EVS | Gepubliceerd op 20 april 2015, 10:45

Warmteverlies, luchtlekken en vocht in beeld middels thermografie

Warmteverlies, luchtlekken en vocht in beeld
middels thermografie

Tien gratis besparingsscans zijn gewonnen door…

  • Drenthina
  • Valthermond
  • SVBO
  • MHC Emmen
  • Erica sc
  • Borger
  • DZOH
  • VV Titan
  • CEC
  • VV Zwartemeer

Deze clubs waren erbij op maandagavond 16 maart 2015, toen het concept Energie voor Sporters officieel werd afgetrapt in de JenS Vesting, het stadion van FC Emmen. Energiebesparing is een hot item binnen sportverenigingen, zoveel is zeker! Om de kans te maken op zo’n gratis uitgebreide energiescan moesten de clubs aangeven wat zij tot dan toe gedaan hadden op het gebied van energiebesparing, én waarom juist hun club in aanmerking zou moeten komen.

Hoeveel energie vreet jij jpeg 225x150

Wat winnen zij precies?

Niet alleen worden alle energiestromen in beeld gebracht, wordt er gekeken naar de gebouwen (de accommodatie) van de sportclubs, en naar de gebruiker en verbruiker; uiteindelijk hebben de winnende clubs een compleet rapport in handen dat tijdens een persoonlijk gesprek wordt toegelicht. Bovengenoemde tien clubs weten dus straks exact waar en door wie de meeste energie wordt ‘gevreten’ en welke simpele en meer ingrijpende oplossingen zullen leiden tot lagere energienota’s en een gezondere club!

Invent, partner van Energie voor Sports, zal  de scan uitvoeren. Hiervoor worden de clubs deze week benaderd.

EVS | Gepubliceerd op 25 maart 2015, 15:07

Knipsel 24 maart - ingezoomd

 

EVS | Gepubliceerd op 17 maart 2015, 12:17

Symposium ‘Sport en Duurzaamheid 2.0′ in FC Emmens JenS Vesting groot succes!

Symposium FC Emmen verslagMeer dan 100 mensen van meer dan 40 verschillende Drentse sportclubs waren gisteravond aanwezig in de JenS Vesting. Niet alleen kregen zij een luxe pastabuffet voorgeschoteld, maar ook het Energie voor Sporters-concept van Energiewacht. RTV Drenthe deed verslag van het evenement. Na afloop woonden de aanwezigen de wedstrijd FC Emmen – FC Eindhoven bij.
De presentatie over Energie voor Sporters die Commercieel Directeur Hindrik Aalders gaf, leverde veel enthousiaste reacties op van de aanwezige vertegenwoordigers van sportverenigingen. De herkenbaarheid was groot: het wegvallen van gemeentelijke subsidies, hoge energielasten waar clubs mee te kampen hebben, de wens om hierop te besparen, … Kortom, Energie voor Sporters blijkt voor veel clubs dé oplossing te zijn. Maar liefst 17 clubs meldden zich gisteravond bij Energiewacht voor een vervolgafspraak.

Zie ook: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/drentse-voetbalclubs-denken-na-over-energiebesparing

EVS | Gepubliceerd op 20 februari 2015, 13:47

FC Emmen en Energie voor Sporters organiseren samen het symposium ‘Sport en Duurzaamheid 2.0’ op 16 maart in het FC Emmen stadion. Aansluitend kunnen de bezoekers aan het symposium de wedstrijd FC Emmen – FC Eindhoven bijwonen vanaf de hoofdtribune. Voetbalverenigingen kunnen zich aanmelden via: www.fcemmen.nl/Energie voor Sporters