powered by Energiewacht

Projecten

Leidingen in het ketelhuis werden geïsoleerd

Leidingen in het ketelhuis van Achilles 1894 werden geïsoleerd

Energie voor Sporters in de praktijk

Energiewacht heeft met Energie voor Sporters de afgelopen twee jaar ruime ervaring opgedaan bij Achilles 1894 in Assen. Bij deze voetbalvereniging hebben we een besparing van maar liefst 50 procent (!) op de energielasten weten te realiseren, onder andere door:

  • het plaatsen van zonnepanelen;
  • de installatie van nieuwe verwarmingstoestellen;
  • het isoleren van leidingen.

Ook gaven we praktische tips over energiebesparingsmogelijkheden in de kantine en in de kleedkamers. Daarnaast kon op verlichting fiks bespaard worden, alleen al door lampen niet onnodig te laten branden.

Hoeveel energie vreet jij jpeg 225x150Quick wins: direct een positief effect op de energierekening

Bij ieder traject kijken wij eerst naar het zogenaamde ‘laaghangende fruit’. Oftewel: waar kunnen we snel, simpel en zonder veel moeite besparingen realiseren? Bij Achilles 1894:

  • spoorden we leden aan om hun gedrag aan te passen;
  • werd apparatuur – zoals oude vriezers – uitgezet of vervangen.
Zonnepanelen werden op het dak geplaatst

Bij Achilles 1894 werden zonnepanelen op het dak geplaatst

Samenwerkingsverband

Waar mogelijk zoeken wij – samen met de vereniging – altijd naar een samenwerkingsverband met de gemeente en partners uit de regio met als doel: een win-win situatie voor de hele regio.

Bij Achilles 1894 werden omwonenden en leden bij het project betrokken. Ook de gemeente Assen was een partner in het samenwerkingsverband. Dankzij de subsidie die de gemeente verstrekte op energiescans konden wijkbewoners deze gratis laten uitvoeren. Daarnaast hadden wijkbewoners en leden de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een inkoopcollectief voor de aanschaf van zonnepanelen.

Lopende projecten

FC Emmen en Energie voor SportersEnergie voor Sporters wordt bij meerdere voetbalverenigingen uitgerold: zo zijn we momenteel druk bezig bij onder andere ACV te Assen en bij FC Emmen. Ook bij deze verenigingen maken we weer een totaaladvies-op-maat, waarin een rol is weggelegd voor zowel de club als haar leden.